Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   17/25 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim  
Dr. Turgül Tomgüsehan’nın ‘’Sırlar Adası ‘’Romanı; “ Çok Konuşulacak ,Çok Okunacak
Dr. Turgül Tomgüsehan’nın ‘’Sırlar Adası ‘’Romanı; “ Çok Konuşulacak ,Çok Okunacak
 
POSTİGA YAYINEVİ tarafından yayınlanan KKTC’li Yazar Dr. Turgül TOMGÜSEHAN’IN ‘’SIRLAR ADASI ‘’ adlı romanı önümüzdeki hafta Türkiye’de ve KKTC’de ki tüm kitap evlerindeki raflarda yerini alarak okuyucularla buluşacak.
 
7 Nisan 2019 Pazar - 15:14

POSTİGA YAYINEVİ  KKTC ‘li yazar Dr.Turgül Tomgüsehan’nın uzun yıllardan beri üzerinde çalıştığı eseri ile ilgili yaptığı açıklamada, “yazarımız “Sırlar Adası” isimli Romanında Kıbıs adasını bir çok boyutta ele almıştır, Romanda Kıbrıs adası ile ilgili olarak tarihsel bir bütünlük içerisinde 2000 yıllık bir gizemin nasıl aydınlatılıldığına tanık olacaksınız. Ayrıca kitapta kullanılan tarihi karakterler ve yazarın Kıbrıs adasına olan doğrudan bağı süreci ve kitabı daha gizemli bir hale sokmaktadır. Genelde Barnabas İncili ekseninde ilerleyen kitabın serüveninde Türkiye’nin ve Dünyanın yakın tarihini ilgilendiren bir çok olayının aslında Kıbrıs üzerinde ki hem mistik hem de jeopolitik nedenlere dayandığına şahit olacaksınız  .
Yazarın; Kıbrıs’a ait yaşanmışlıkları da farklı bir uyurlama ile sunduğu “SIRLAR ADASI” adlı romanının baskı süresinin tamamlanmış olduğu da duyurulmuştur. Kitabın hem KKTC’nin tanıtımına hem de turizimine katkı koyayacağı inancı da belirtilerek Kitabın satır aralarında Kıbrıslı Türkleri daha iyi anlamada yardımcı olacak ipuçlarının olduğunu da vurgulamıştır. Yayın evi kitabın dağıtım Şirketleri vasıtasıyla Türkiye’de ve KKTC ‘de Seçkin kitap evlerinde okuyucularla buluşacaktır demiştir. SIRLAR ADASI Romanı ayrıca İnternet üzerinden önemli E Ticaret yapan kitap evleri tarafından’da satışa çıkarılarak Romanın dileyen herkes tarafından satın alınarak Kargo şirketleri vasıtasıyla kapılarına kadar gönderileceğini belirtildi.
Okuyucuyla buluştuğu andan itibaren Kıbrıs Adasının Gizemli tarihine ait Şifrelerin teker teker çözüleceği Dr. Turgül Tomgüsehanın SIRLAR ADASI adlı Romanında aşağıdaki soruların cevaplarını bulacaksınız.

SIRLAR ADASI Romanında bahsi geçen yerleri; yaşanmışlıkları görmek için okuyucular Kuzey Kıbrısa büyük ilgi göstererecektir. Adayı ziyaret etmek isteyeceklerdir.

İşte SIRLAR ADASINDA cevap bekleyen sorular:

Osmanlı Kıbrıs’ı feth ederken Venedikliler neyi kaçırdı? Osmanlı’dan neyi gizledi?
Dinler tarihini derinden etkileyecek Barnabas’ın büyük sırrı neydi? Tapınakçılar bunu biliyor muydu?
Kıbrıs’ın son Lüzinyan Kraliçesi Cornaro Venedik’le ne için pazarlık yaptı? Kıbrıs’ı Venedik’e neyin korunması karşılığında devir etti?
Dünyanın merkezi Kıbrıs’taki Sarayönü meydanı mı? Neden? “Son Tapınakçı Üstadı Jacques de Molay’ın Kıbrıs ile bağlantısı ne idi ?”

Dördüncü Haçlı seferi neden Konstantinapolis’e yapıldı? Neyi aradılar? Tapınakçılar Haçlıların elinden neyi kurtarıp Kıbrıs’a kaçırdı?
İstanbul Ayasofya’da gömülü olan Enriko Dandolo kimdi? 4. Haçlı seferindeki rolü neydi? Son Kıbrıs Valisi Nicola Dandolo ile ne ilişkisi var?
ABD Başkanı Lincolin’in Kıbrıs’la ilgisi neydi? Neden Kıbrıs’a Konsolos Luigi Palma di Cesnola’yı gönderdi?
Konsolos Kıbrıs’ta 10 yıl boyunca neyi aradı?
Sultan II. Abdülhamit hangi şartlar altında Kıbrıs’ı İngilizlere kiralamak zorunda kaldı? İngilizler Kıbrıs’ı neden ele geçirmek istiyordu, arkalarındaki derin güç neydi?
1879’daki ilk Mason locasını Kıbrıs’a kim kurdurttu? Böl ve Yönet politikasını uygulamaya kimler soktu?
1901 yılında Lefkoşa Sarayönü’ne inşa edilen caminin sırrı neydi? İngilizler neden bu camiyi inşa etti?
1907’de Winston Churchill neden Kıbrıs’ı ziyaret etti? Kıbrıs’taki hedefi neydi?
1931 Rum isyanı yaşanırken İsveç Velehat Prensi Kıbrıs’ta ne arıyordu?
Rum kilisesi önderliğinde Enosis fikri yayılırken Türkiye’nin 1950’lerde Kıbrıs’a olan bakış açısı neydi?
1940’lı yılların sonlarında Kıbrıs’a avukat olarak dönen Rauf Raif Denktaş’ın savcı atanması için kimler çalıştı?
Denktaş’ı neden savcı yapmışlardı? Kimin için tehdit idi?
Masonlar Kıbrıs’taki İngiliz İmparatorluğunu arkasından hançerleyen güç mü?
Toplumlar arası savaşın tetikleyici Masonlar mıydı? Adayı NATO adası yapmak için kimler çalıştı?
Vatikan’ın Kıbrıs’a olan ilgisi neydi? Masonlar ile hangi konuda karşı karşıya kaldılar?
Barnabas incili 20 Temmuz 1974’te bulundu mu?
16. Papa Benediktius ile Şeyh Nazım Kıbrısi’nin ilişkisi neydi? Papa bu ilişki yüzünden mi istifa etti?
Barnabas İncilini Vatikan’a kimler pazarlamaya çalıştı? Bu amaçla Kıbrıs’ta hangi banka kuruldu?
Kimler bu sürecin sonunda öldürüldü?
Derin Vatikan hain Fetullah Gülen ile ne zaman irtibata geçti?
Amaçları neydi?
Kozmik oda operasyonunu niye tezgahladılar?
Aranan neydi?
15 Temmuz hain Feto darbesinin altında yatan mistik gerekçe neydi?
Darbeciler neye ulaşmaya çalışıyorlardı?

SIRLAR ADASI YAZARI DR.TURGÜL TOMGÜSEHAN KİMDİR?

Yazar 1977 yılında Kıbrıs-Girne’de doğdu. Babası Kıbrıs’ın Dillirga bölgesinden; annem ise şuan Güney Kıbrıs’ta kalmış olan Limasol kasabasındandır. Ailesi Girne’ye 1974 yılında yaşanan Barış Harekatının ardından göçmen gelmiştir. İlk okul eğitimini yaşadığı yer olan Girne’ye bağlı Karaoğlanoğlu ilk okulunda, Orta Okul eğitimini ise Türk Maarif Kolejinde aldıktan sonra Liseyi 19 Mayıs Türk Maarif Kolejinde tamamlamıştır.
1994 yılında Lise eğitiminin ardından Ankara Polis Akademisinde okuyarak 1998 yılında Müfettiş Muavini olarak mezun olmuştur. 2000 yılında Girne Polis Müdürlüğünde Adli Şube Amirliğinde göreve atanmıştır.
2001 yılı Eylül Ayında Karpaz Polis Müdürlüğünde görevlendirilme şansı yakalayarak Kıbrıs adasına olan derin ilgi ve sevgisini pekiştiren bir sürece adım atmıştır. 2002 yılında Polis Genel Müdürlüğünde görevlendirilmiştir ve bu yılın Kasım ayında eşi Av. Nermin Tomgüsehan ile evlenmiştir. Bu süreçte Kıbrıs’ın Güneyi ile Kuzeyi arasında ki sınır kapılarının açılışına tanıklık etti. 2003 yılının Mayıs ayında Metehan Sınır Kapısının açılışında görevli amir olma şansını yakalayarak iki düşman komşunun 1974’ten
sonra yaşadıkları ilk temasları gözlemleme fırsatı elde etti.
2003 yılının Haziran ayında ise ilk çocuğu kızı Gülşen Tomgüsehan dünyaya geldi ve aynı yılın Ağustos ayında Gazi Mağusa Polis Müdürlüğüne nakil oldu. Kıbrıs’ta “Hayalet Şehri” olarak bilinen Gazi Mağusa’nın yüzlerce yıllık tarihi sokaklarında Aziz Barnabas’ın ilk ayak izlerini takip etmeye başladı. Mağusa da görevli olduğu süre içerisinde Aziz Barnabas’ın doğduğu Salamis antik kentinde ve Barnabas’ın mezarının bulunduğu Barnabas manastırında vakit geçirme şansı elde etti. Bu dönemde topladığı veriler kitabın hazırlanmasında ilk adımlar olmuştur.
2004 yılında tekrardan Polis Genel Müdürlüğünde Nöbetçi Amirliğinde görevlendirildi. Ayni yıl Hukuk Fakültesi eğitimini Yakın Doğu Üniversitesinde tamamladı. 2005 yılında ikinci çocuğu Tarhan Tomgüsehan dünyaya geldi ve ayni yıl tekrardan Girne Polis Müdürlüğüne atandı. O tarihten beridir Girne Polis Müdürlüğünde sırası ile Merkez Karakol Amirliğinde, Liman Güvenlik Amirliğinde, Cürümleri Önleme Şube Amirliğinde ve Merkez Bölge Müdürlüğünde amir konumunda görev yaptı. Sayısız tecrübeler edindi
bu süreçte Polis Halk İlişkilerini konu alan master programını 2012 yılında tamamladı. Akabinde Yakın Doğu Üniversitesinde yaptığı doktora çalışmasında; Anavatan Türkiye’de devam eden teröre duyarsız kalamayarak bu belayı sonlandırabilmek adına küçük bir katkı koyabilme düşüncesi ile Terör Örgütü PKK ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gerçekleşen çözüm süreci ile ilgili 2013-2015 dönemini ele alan tez çalışmasını 2017 yılında tamamladı. En küçük oğlu Tarkan Tomgüsehan ise bu zor sürecin içerisinde
2016 da doğdu.
Turgül Tomgüsehan Halen Girne Polis Müdürlüğünde görevine devam ediyor olmakla birlikte içerisinden çıktığı Kıbrıs Türk toplumuna ve parçası olduğu Türk Milletinin bekasına katkı koyabilme arzusu ile gayret göstererek çalışmalar yapmaya çalışmaktadır. 2016 yılında Cannes Filim festivalinde ilk gösterimi yapılan
Dr. Dilara filminin senaristleri arasında yer alan Tomgüsehan’nın ilk kitabı olan “Sırlar Adası” isimli Kitabı ile  8 Nisan 2019 dan itibaren okuyucularıyla buluşuyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Erkekli Ve Dikar'e GAÜ'de Büyük İlgi
 
Hakan Solaker ''Her Şey Türk Sineması İçin ''
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erkekli Ve Dikar'e GAÜ'de Büyük İlgi
KKTC 'de GAÜ 6. Tiyatro Günleri’nin 3’üncü oyunu olan ‘‘Şifa Niyetine’’, ...
KKTC Başbakanı Erhürman'ın Oyununa Büyük Beğeni
Kıbrıs Türk Halk Dansları Özel Gecesin'de sahnede 'Erkek Karşılama' adlı ...
GAÜ 6. Tiyatro Günleri, 27 Mart 2019 Çarşamba günü “Rumuz Goncagül” oyunu ile başlıyor.
GAÜ 6’ncı Tiyatro Günleri için Bilet Satışları Başladı
Emine Erdoğan: “Dünya, kadın ruhuyla yeniden tasarlanmayı bekliyor”
Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadın gücünün bir manifestosu ...
 
 
GAÜ Kurucu Rektör Akpınar'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rekötrü Serhat Akpınar, 8 Mart ...
TYB ‘40'lar Meclisi’nin Konuğu Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı Oldu
Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Türkiye Yazarlar Birliği’nde düzenlenen edebiyat, ...
Türk Sanat Müziği’nin kalbi Antalya’da attı
Altın Nota birincisi;Ne zaman çalar sevda kapımı; adlı eser oldu
Uluslararası TSM Koro Festivali’nin ilki Antalya Belek’de
BEZE Stratejik İletişim’in de destek verdiği Uluslararası TSM Koro Festivali’nin ...
 
 
1-5 Mart Tarihlerin'de Antalya’yı fetih coşkusu saracak
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Antalya’nın fethi kutlamaları 1-5 Mart ...
Sinema sektörü temsilcileri ve sanatçılar Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema sektörü temsilcileri ve sanatçılardan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fazıl Say’ın konserini izledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, piyanist ...
Erdoğan .“popüler kültür ürünü” olan üretimlerin, bunu üreten milletler adına dünyada nasıl bir nüfuz oluşturduğuna dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme