Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   20/28 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
 
    BARÜ’de hedef kolesterol seviyesini düşürücü yeni formül  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
PARAMPARÇA KARIŞTI YAPIMCIDAN JET AÇIKLAMA! YAPIMCI NURGÜL YEŞİLÇAY’I MAHKEMEYE VERİYOR
PARAMPARÇA KARIŞTI YAPIMCIDAN JET AÇIKLAMA! YAPIMCI NURGÜL YEŞİLÇAY’I MAHKEMEYE VERİYOR
 
Oyuncu Erkan Petekkaya’nın, Nurgül Yeşilçay’ın ’Paramparça’ dizisinden ayrılmasıyla ilgili "Gerçek o kadar kötü ki...Anlatsam yer yerinden oynar" demesi ortalığı karıştırmıştı.
 
13 Mart 2016 Pazar - 15:40

Ayşe Arman’a konuşan Yeşilçay ise Erkan Petekkaya’nın kendisine mobbing uyguladığını, yönetmenin ve yapımcının da buna ses çıkarmadığını söyledi.

Nurgül yeşilçay'ın bu iddialarının ardından dizinin yapımcısı Endemol Shine Türkiye bir açıklama yaptı:

Paramparça’ dizimizin 52 bölüm boyunca Erkan Petekkaya ile başrollerini paylaşan Nurgül Yeşilçay’ın, medya aracılığıyla yaptığı açıklamaları üzülerek takip etmekteyiz.

Her iki değerli sanatçımız da, ülkemizin yanında, uluslararası yayın kuruluşlarında da yüksek izlenme oranlarına ulaşan dizimizin başarısında yüksek paya sahiplerdir. Fakat burada asıl pay, gece gündüz demeden olağanüstü bir emek ve özveri ile çalışan, set işçisinden yönetmenine büyük ekip ruhundadır.

Türkiye’de 57. bölümü yayınlanan, dünyada onlarca ülkeye satışı gerçekleştirilen ve her gün yeni ülkelerde yayına girip gün birincisi olan dizimiz ‘Paramparça’ üzerinden, özellikle bu başarıda büyük emeği olan Yönetmenimiz Altan Dönmez ve tüm ekip arkadaşlarımızın motivasyonlarını kırıcı ve gerçek dışı cümleler duymak, Endemol Shine Türkiye yönetimi tarafından bir açıklama yapmak zorunluluğu doğurmuştur.

300’ü aşkın, kendi konusunda profesyonel yeteneğin çalıştığı, neredeyse Türkiye’nin en pahalı setine sahip olan ‘Paramparça’ veya diğer yapımlarımızın setlerinde, şoföründen oyuncusuna birbirleri ile uyum içinde çalışamayan veya zamanla bu uyumu kaybedip, ekip ruhu dışına çıkan arkadaşlarımız her zaman olmuştur ve profesyonel çalışma hayatının doğası gereği olacaktır. Yüksek konsantrasyon ve ciddi disiplin gerektiren mesleğimizde, yaşanan bu gibi durumlarda bizlere düşen, ekip ruhunu zedelemeden, ekip motivasyonunu kaybetmeden, konuşarak, kişileri uzlaştırmaya çalışarak, sorunları çözmektir.

Dizimize katkısını kuşkusuz hiçbir zaman sorgulamadığımız başrol oyuncularımız Erkan Petekkaya ve Nurgül Yeşilçay arasında yaşanan ve maalesef çarpıtılarak medyaya yansıyan bir olay sonrasında, Nurgül Yeşilçay ile görüşerek, kendisinin de kabulü ile ‘Paramparça’ sözleşmesini yenilememe kararı aldık. Başarılı bir yapım sürerken bu kararı almak bizim için ne kadar zor olsa da, her iki değerli oyuncumuz arasında yaşananlara, kim haklı veya haksız bakmadan, tüm ekip arkadaşlarımızın emeği ve kazanımları açısından değerlendirdik.

Fakat Nurgül Yeşilçay’ın yaptığı açıklamalarla, özellikle set ortamımız, kendisiyle çalışmaktan gurur duyduğumuz yönetmenimiz, başrol oyuncumuz ve tüm ekip arkadaşlarımız üzerinden, konuyu ülkemizin hassasiyeti tartışılmaz sorunları olan ‘kadın hakları’na, ‘anneliğe’, ‘mobbing’e bağlayarak bunu bir ‘algı değiştirme operasyonu’na çevirmesi tüm Endemol Shine Türkiye çalışanlarını derinden üzmüştür.

Yeşilçay’ın bizi hayrete düşüren bu gerçek dışı açıklamalarına temsil ettiğimiz kurum ve daha da önemlisi oyuncusundan, yönetmenine tüm ekip arkadaşlarımız adına, kayıtsız kalmayacağımızı ifade eder, set tutanakları ve şahitler eşliğinde tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla

Endemol Shine Türkiye

YEŞİLÇAY'IN HÜRRİYET'TEN AYŞE ARMAN'A VERDİĞİ RÖPORTAJININ BİR KISMI ŞÖYLE:

"Erkan Petekkaya, senaryo gerektirdiği halde öpüşmek istememiş. Bizim gazetelerden okuduğumuz bu. “Benim Anadolu’da muhafazakâr izleyicilerim var” demiş… Nedir işin gerçeği?

En baştan anlatayım o zaman. Geçen sene, “Ben seninle sevgiliyi oynayamıyorum!” demeye başladı. Bu sene iyice ayyuka çıktı. Ben de, “Neden?” dedim, “Sonuçta ben lezbiyeni de oynadım, hayat kadınını da… Her şeyi oynarım. Oyuncuyuz biz, n’olacak ki? Niye oynayamayacaksın ki?” O da, “Sen anlarsın!” demeye başladı…
Haaaa, “Sevgiliyi oynayabilmek için, sevgili olmamız” gerekiyor iması mı?
Bilmiyoruz… Artık nasıl değerlendirirsen. Böyle devam etti süreç. Ama adamda sürekli bir huzursuzluk, sürekli “Seninle sevgiliyi oynayamıyorum!” deme hali. Benimse derdim başkaydı.

Senaryoda da var mı?

Elbette! Ama erkek başrol oyuncumuz istemiyor, o yüzden de öpüşülmüyor! Dahası bana, “Ooo! Sen de ne meraklıymışsın öpüşmeye. Sen zaten alışkınsın böyle şeylere” falan diyor. Gayet çirkin, çiğ laflar.

Öpüşmeme gerekçesi, gerçekten Anadolu’nun muhafazakârlaştığını düşünmesi mi?
Yok canım, onu sonradan uydurdu! Bir önceki dizide, eski karısına tecavüz etti, sonra birini öldürdü, çocuğunu dövdü filan… Anadolu, bunlara bir şey demiyor da öpüşmeye mi diyecek? Belki de “Bir erkek bunları yapabilir ama sevdiği kişiyi öpemez!” demeye getiriyor, bilmiyorum ki…

Bir oyuncunun senaryoyu kafasına göre değiştirme hakkı olabilir mi?

Bence olamaz! Yola bir aşk filmi diye çıkıldı. İkimizin birbirimizin gözünün içine bakan fotoğrafı kondu. İnsanlara bu vaat edildi. Bu vaat edildiyse sen onları kandıramazsın. Ama işte bu ülkede, erkek olunca her şeyi yapma hakkın oluyor. O da kendinde bu hakkı görüyor. Zaten mesele de bu! Biz bu malum şahısla çok ağır şeyler yaşadık. Sonra da utanmadan, “Konuşursam yer yerinden oynar!” diyor, diyebiliyor. Kardeşim, benim 11 yaşında pırlanta gibi bir oğlum var. Senin ne hakkın var böyle konuşmaya… Sormaz mı oğlum bana, “Anne sen ne yaptın!” diye? Ne demek bu? Ne yapmışım ben! Nasıl bir çamur atmaktır bu. Bir de bu lafı alıp başlığa koymuşlar. E geldi tabii bir sinir bana. Ben öyle ‘vur kafasına, al lokmasını’ biri değilim. Haksızlığa da gelemem.

Erkan Petekkaya’nın sana, “Amma da meraklıymışsın!” demesi mobbing mi?

Evet. Mobbing’in Allah’ı! Psikolojik baskı altındaydım. Herkes de bunu biliyordu ama kimse sesini çıkarmadı. Türkiye’deki sorun da bu bence. Herkes her şeyi biliyor, görüyor ama erkek dünyası ya, “Erkektir her şeyi yapmaya hakkı var!” ya, hele gücü de varsa, zorbalık yapsa da kimse sesini çıkarmıyor.

Senin küfür ettiğin oluyor mu?

Asla! Bak, sette asla alkol almam. Bunun üstüne basa basa söylüyorum. Ve sette asla küfretmem. Ama bana birisi küfrederse… Ederim! E çünkü benim de bir tahammül sınırım var. Yedigöller’deydik. Odadayım. Kendi kendime, “Sakin ol, son sahne! Dayan…” filan diyorum. Çağırdılar aşağıya, indim. Bunun kafa yine bir dünya. Oturmuş orada. Yönetmen dediğimiz adam da yanında. “Ben bunu var ya, çöplükten çıkardım!” dedi. İnanabiliyor musun? 300 kişilik ekip ve o yönetmen bozuntusunun yanında, benim için böyle dedi. Sinirlenmez misin? İçimden, “Ben bunun ağzını, yüzünü bir güzel dağıtsam” diye geçti ama sesimi çıkarmadım. Derin bir nefes aldım. Aaa bir baktım, elimde senaryo bütün romantik lafları atıyor, “Ben bunu yapmam! Ben bunu söylemem!” Ben de dedim ki, “Ya bu sahnenin çok romantik olması lazım!” Yine, “Sen de ne meraklısın böyle şeylere!” demesin mi? Dedi...

Eeeee?

Ben de içimden, “Madem istediğimiz her lafı istediğimiz gibi söyleyebiliyoruz senaryoda, ben de söylerim!” dedim. Laf geçiyoruz öncesinde. O şimdi okuyor, “Gülseren nasılsın?” dedi. Ben de cevap verdim. “İyiyim an...n a..!” Evet, yaptım! Beni o kadar delirtti ki söyledim! Sonra da mikrofonu çıkarıp, “Ben bu sahneyi çekmem!” dedim, gittim…

Bu kadar mı?

Evet… Belki de, “Anlatırsam yer yerinden oynar!” dediği bu. Aklınca beni tehdit ediyor. Yemezler öyle tehdit-mehdit, al işte ben daha mertim, eteğimde ne varsa döktüm. Çünkü bu adamların bize erkeklik diye yutturdukları şeye artık dayanamıyorum ve onların ipliğinin pazara çıkarılması gerektiğine inanıyorum.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ÜNLÜ ÇİFTİN EVLİLİĞİNDE BEBEK KRİZİ
 
COŞKUN SABAH İLE CEYDA SABAH BOŞANIYOR MU?
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ÜNLÜ ÇİFTİN EVLİLİĞİNDE BEBEK KRİZİ
Rafet El Roman (46) ile 1.5 yıl önce evlendiği Ceren El Roman (26) arasında çocuk krizi çıktı.
BERKAY KARDEŞİNİ EVLENDİRDİ
Pop Müziğin sevilen ismi Berkay, erkek kardeşi Ziya Şahini dün akşam evlendirdi. ...
İLHAN İREM’E ÇOK ÖZEL KUTLAMA… ’1 NİSAN’DA 1 İYİLİK…’
Efsane sanatçı İlhan İrem’in "Aşık Ruhlar" dediği Sevecenlerinden mesaj var…
KADİR VE NESLİHAN'DAN EVLİLİK AÇIKLAMASI
Alışverişe çıktıklarını söyleyen çiftten yakışıklı oyuncu, evlilikle ilgili ...
 
 
BÜLENT ERSOY YENİ TARZIYLA YİNE ŞAŞIRTTI
Önceki gün bir gece kulübünde sahneye çıkan Bülent Ersoy, kafasına taktığı ...
KENAN IŞIK İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMA
2 yıl önce saunadan çıktıktan sonra düşüp beyin kanaması geçiren ve o ...
YELİZ YEŞİLMEN’DEN TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF
Yeliz Yeşilmen’in Instagram sayfasındaki paylaşımı büyük tepki çekti. ...
SEÇKİN PİRİLER İLE KAAN TANGÖZE BOŞANDI
Duman grubunun solisti Kaan Tangöze ile Seçkin Piriler anlaşmalı olarak tek celsede boşandı
 
 
SİNAN ÇETİN KAFA DAĞITMAK İÇİN RODOS'A GİTTİ
Ünlü yönetmen Sinan Çetin kafa dağıtmak için Rodos'a tatile gitti
NECATİ ŞAŞMAZ İKİNCİ KEZ KUTSAL TOPRAKLARDA
Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz önceki umre ziyaretinde gazetecilere açıklama ...
BOŞANDIKLARINI DOĞRULADILAR
Boşandıklarını doğrulayan çift, “Çocuğumuz var, bizi birlikte görebilirsiniz” dedi
KOLPA GRUBU TÜM DÜNYA KADINLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ!
Sevilen rock gruplarından Kolpa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme