Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (Todev) ve Nors Tekstil, Ressam Buket Önyürü imzalı Anka Kuşu; tişört serisini 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü;nde Portaxe Restoran’da davetlilerine tanıttı.
Todev Vakfı, Ressam Buket Önyürü ve Nors işbirliği ile engelli birey ve çocukların eğitimine destek için “İyilik için giyin” projesini hayata geçirildi.
Ünlü Ressam Buket Önyürü imzalı “Anka Kuşu” ve “Kartal “ eserini Todev Vakfı’na bağışladı. Nors markası eserleri t-shirt serisi yaparak 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’ne, özel seri 1 yıl boyunca üretimi ve satışını Todev Vakfı’na bağışlayarak otizm engeli ile yaşayan çocukların eğitimine destek sağlanacak.
Etkinliğe katılan ünlü isimler projeden etkilendiklerini ve her zaman vakfın gönüllüsü olacaklarını söylemekten
gurur duydular. Etkinliğe katılan isimler arasında AK Parti İstanbul Millet Vekili Avukat Serkan Bayram ve cemiyet isimlerinden Nur Demirag, Kadriye Olgar, Nilgün Dumanlı, Muammer Kapucuoğlu, Betül Gülbahar, Gülperi Ataca, Mert Adalarlı, Ömer Faruk Sorak,TODEV icra kurulu Başkanı Esra Fazlıoğlu, Yeliz Mete, Sanatçı Tuğba Özerk yer aldı..
Todev Vakfı Başkanı Yeşim Candan : 3 Aralık Engelliler Gününde, bu anlamlı işbirliği ile otizmli evlatlarımızın eğitim ve yaşam kalitelerine katkı sağlayacaktır. “Anka kuşu” t-shirtlerinin, otizme; “küllerinden yeniden doğuşunu ” temsil etmesi dileğiyle. Nors Kurucusu Semiha Üner diyor ki; 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle TODEV Vakfı ve Ressam Buket Önyürü ile birlikte Türk toplumu için eksik olarak gördüğümüz bir hassasiyete farkındalık sağlamak amacıyla bir araya geldik. Bu proje ile birlikte
otizm ile mücadelede toplumsal duyarlılığın artması en büyük arzumuzdur.
Ressam; Buket Önyürü diyor ki; Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık uluslararası bir farkındalık günüdür.
Eserlerimle otizmli evlatlarımızın eğitimlerine katkı koyarak, yalnızca fiziksel engelleri değil, sosyal ve psikolojik
engelleri de kaldırarak, hayatın bütün alanlarında bir arada olabilmeyi, birbirimizi daha iyi anlayabilmeyi diliyoruz. Şu hayatta engelli insan olmamız bir anlık mesele. Hatta aslında toplumda büyük bir çoğunluğumuz engelliyiz. Nasıl mı? Hoşgörü Engelliyiz, Saygı Engelliyiz, Sevgi Engelliyiz, Duyarlılık Engelliyiz.
Hayat çok güzel yeter ki düşünce engelli olmayalım. Hepimizin gücümüzün yettiğince destek olabileceği bir özelliği mutlaka vardır. Kimimiz yüzünde bir tebessümle kimi sanatla kimi müzikle.
En büyük engel SEVGİSİZLİK!