Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   20/29 °C
 
 
    Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”  
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
AŞKIN NUR YENGİ’NİN FUTBOL HAYATINI ANNESİ BİTİRMİŞ
AŞKIN NUR YENGİ’NİN FUTBOL HAYATINI ANNESİ BİTİRMİŞ
 
Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen yapımı "İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme" sezonun son programında sevilen şarkıcı Aşkın Nur Yengi’yi konuk etti. Çocukluğunda erkek gibi yetiştiğini söyleyen Yengi çok ilginç açıklamalarda bulundu.
 
12 Haziran 2015 Cuma - 17:34

“Erkek çocuğu gibiydim”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de çocukluk günlerini anlatan Aşkın Nur Yengi “İnanılmaz enerjik bir çocuktum. Bayılırdım futbola. Bir arabam vardı plakası ARJ Maradona’yı hatırlattığı için almıştım. Sonra sattım arabayı. Takımda tutmuyorum ama küçük yaşlarda biraz erkek çocuğu gibi yaşadım, bebekle oynamayı seven bir çocuk olmadım. Bir kere oynadım bebeğim çalındı. Çok korktum. Bir dahada içimden gelmedi çivi oynadım, misket oynadım, futbol, basketbol oynadım. İlkokul koşu yarışı birincisi oldum, erkeklerin sporlarına kanalize oldum. Onlarla mutlu oldum.” diyerek anlattı.
 
Futbol kariyerim annem yüzünden bitti”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de çocukken  futbol oynamayı çok sevdiğini anlatan Aşkın Nur Yengi annesinden veto yemiş .“Aslında benim futbol hayatım annemin yüzünden bitti. Mahalle arası bir maç vardı. Sarı bir şortum vardı, kadife minnacık şort. Hepimiz 6-7 yaşlarındayız yan mahalleye futbol maçlarına giderdik. Hepsi erkekti maalesef, bir kız futbolcu bendim. Annem beni aramış, bağırmış, bulamamış. Daha öncede bebekler elimden çalınınca korkmuş, kıpkırmızı olmuş, tansiyonu çıkmış. Sormuş herkese Aşkın nerde diye. Yan mahaleye gitti futbol maçı yapıyorlar demişler. O anı hiç unutmuyorum. Yıllar geçse de silinmeyen bazı fotoğraflar vardır ya o benim hayatımda hep kaldı. Topuk golu atmam gerekiyor küçük kale oynanıyor. Eğildim bacağımın arasından topla beraber annemi gördüm arka taraftan. Topa vurdum çünkü biliyorum bir felaket geliyor. Yanaklar kıpkırmızı olmuş. Yaklaştı benim attığım top kalenin kenarındaki taşa vurup çıktı, ama annem öyle bir tokat attı ki “bana sen nerdesin hem de bu şortla” diye. “Bu kadar adamın arasında bir kız çocuğu senin ne işin var” diye. Karşı tarafta çok hoşlandı bundan çünkü hepsi bana uyuzlar gıcıklar kızım diye. İyi bir futbolcuyum. Nasıl alkışladılar annemi benim bir ağırıma gitti. Gerçekten bir daha hiç topa değmedi ayağım. Ve ben sol ayakla oynarım Maradona gibi. Futbolu evdekiler izlediği kadarıyla bilirdim. Zubizarreta da kaldım. Kızım da topa bayılıyor.” diyerek paylaştı.
 
“Sezen Aksu sesimi duyunca tamam dedi”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Onno Tunç ve Sezen Aksu ile tanışma hikayesini de paylaşan Aşkın Nur Yengi “Ben konservatuarda okurken ablamın hamileliği sözkonusu olunca yerine  bir vokalist ve enstrümanist aranıyordu. O zaman Şan Tiyatrosu’nda bir müzikal var. Çello da çalsın isteniyor.  Ablamda benim kardeşim Konservatuarda Çello eğitimi alıyor, arzu ederseniz gelsin diyor. Ablam bir dönem Sezen Aksu’nun vokalistliğini ve asistanlığını yapmıştı. Sonra menajerlik yaptı. Etiler’de küçük bir evde oturuyorlardı. Konservatuar bittikten sonra seni oraya götüreyim çellonu da al Onno seni dinleyecek dediler. 12 yaşındaydım. Çok heyecanlandım. Gittim. “Çal  bakalım” dediler. Onno piyano da çaldı.   Sesini de dinleyelim dediler. “Ajda’nın Bir Günah Gibi” şarkısını söyledim Sezen girdi içeri onu görünce iyice heyecnlandım, rahatsız oldum. “Ah o ne ses tamam bunu hemen başlatıyoruz, yarın geliyorsun katılıyorsun” dedi.”
 
“Fikriye Hanım’ın hayatından çok etkilendim”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de oyunculuk deneyimlerini de anlatan Aşkın Nur Yengi Ziya Öztan’ın yönettiği Kurtuluş dizisinde canlandırdığı Fikriye Hanım’dan çok etkilenmiş. “Ziya Bey’e beni orada özellikle seçmesinin sebebini sormuştum. Rutkay Aziz Atatürk’ü ben Fikriye Hanım’ı oynadım. “Yüzün o kadar Fikriye Hanım’a benziyor ki  o duyguyu bana geçirdin” dedi. Aynı mekanlarda olmaktan inanılmaz keyif aldım. Fikriye Hanım’ın hayatını öğrenince hem kadınsı bir duygu ezdi içimi hem ona yapılan haksızlıklar. Aradaki aşk. Çünkü Atatürk’ün aradaki o bölümlerini bilemedik. Prosedürler yüzünden kavuşamamak. Ne kadar sevmiş onu gördüm. “Çocuk” diye hitap edermis. Oyunculuğa dönem dönem devam ettim ama o kadar çok konser ve mesleki işlerimin olduğu dönemdi. Oyunculuk için ciddi süre ayırmam gerekiyordu. Aynı dönemlere denk geldi elimden geldiğince yaptım.” dedi.
 
“Hırslarım yok”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de hırslarının olmadığını söyleyen Aşkın Nur Yengi “Biraz hırslı olsaydım çok daha iyi olabilirdim. Eksik bir taraf ama ben pozitif yüzleşmeyi seviyorum. Kimsenin canını yakmamak, ben daha iyi yapacağım demek yerine bırak o da yapsın dedim, huzursuzluk olan yerden hemen uzaklaştım. Keske azıcık hırs olsaydı.Bazı şeyler görür duyarım, dururum iki saat sonra gel tepkimi o zaman vereceğim derim. Çok dişli olamadım. Şarkımı iyi söylemek, işimi iyi yapmak isterim.” dedi.
 
“Motor tutkum kaza geçirince bitti”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de motor tutkusundan da bahseden Aşkın Nur Yengi kaza geçirmiş. “Bu tutku çılgın birşeydi. Yanana kadar. O kadar güzel bir duygu ki kuş gibi uçabilme duygusu. Bütün İtalya’yı motorla gezdik.  İstanbul’da başıma bir şey geldi. Ben motor ehliyeti için yokuştan yukarı çıkıyordum, öğretmen bekliyor beni, ehliyet verecekler. Arkamdan bir araba yanaştı, acemi olduğumu bileceği için geçer dedim. Saçlarım dışarda olduğu için kadın olduğumu anladı, üzerime üzerime sürdü direksiyonu. Tabii o anda panik oldum ne yalan söyleyeyim. O anki panikle  kaldırımla araba arasında sıkıştım. Motorla beraber düştüm, düşünce egzos bacağıma yapıştı. Uzun bir dönem acı veren bir şey oldu. Ehliyetimi de gidip almadım motor hayatıma veda oldu.” diyerek anlattı.
 
“Kayahan kendine has bir adamdı”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz usta sanatçı Kayahan’ı da anan Aşkın Nur Yengi  “Kayahan kendine has bir adamdı, herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım. Uçarı olanı çıkıntı olanı sivri olanı olduğu gbi kabul ettiğin zaman sorun kalmıyor. Bence Kayahan tam anlaşılmış bir adam değildi. Fikirleriyle yaptıklarıyla anlaşılmış bir adam değildi. Aykırı bir adamdı. Kendine has bir yapısı vardı. Bizim de olduğu gibi, seveni kadar sevmeyeni de vardı herhalde. Ama kendine has. Düşünsenize çok uzun yıllar kanserle tüm iradesiyle savaşmış bir adamdır yaşıyla beraber bedeni yorgun düştü.” dedi.
 
Kızım Nazlı’nın bakışlarında koşulsuz sevgiyi görüyorum”
İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de kızı Nazlı’dan da bahseden Aşkın Nur Yengi “Hayatımda bana böyle bakan kimse olmadı. O kadar sahici, samimi bakıyor ki onun bakışları koşulsuz bir sevgi en isteyerek, ötesi yok. İnsan olduğumu hatırlatıyor, ne kadar saf olduğumuzu aslında. Ama ne kadar kirlendiğimizi hatırlatıyor enteresan bir duygu. Hepimiz başlarken ne kadar safmışız sonra ne kadar kirlenmişiz. Her ne kadar düzelmeye çalışsak da bir tarafımız masumiyetini kaybediyor, hayat. “ diyerek duygularını paylaştı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
ÜNLÜLERİN UYUŞTURUCU DAVASINDA KARAR ÇIKTI
 
CEF’DEN YEPYENİ BİR AŞK ŞARKISI "UYUYUNCA GEÇER"
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
ÜNLÜLERİN UYUŞTURUCU DAVASINDA KARAR ÇIKTI
Aralarında Ragga Oktay olarak bilinen şarkıcı Oktay Yurtalan, şarkıcı ...
BÜLENT ERSOY İÇİN TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI
Geçtiğimiz yıl o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği iftar ...
KENAN IŞIK’IN SAĞLIK DURUMU NASIL
ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster programı ile gönüllere ...
ELİZ SAKUÇOĞLU MURAT BOZ’U UNUTTU!
Murat Boz’un 8 yıl aşk yaşadıktan sonra Temmuz ayında ayrıldığı Eliz Sakuçoğlu ...
 
 
IŞIN KARACA KİMLERİ AFFETTİ?
Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı İpek Tuzcuoğlu İle ...
HADİSE BU SEFER KAÇAMADI
Hadise ve işadamı sevgilisi Uğur Güven basından köşe bucak kaçmaya devam ...
İSMAİL KÜÇÜKKAYA'DAN ŞEVVAL SAM'A JEST
FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat'in sunucusu Gazeteci Televizyoncu İsmail ...
2015 YILI FİTRE MİKTARI BELLİ OLDU
Fitre miktarı hakkında açıklama yapan Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak, "Din ...
 
 
BURCU KUTLUK YAPIMCIYLA MAHKEMELİK OLDU
Emekli amiral Deniz Kutluk'un oyuncu ve manken kızı Burcu Kutluk, bölüm ...
ANNEM DIŞINDA KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİL
Ayşegül Aldinç, Tempo dergisinin yeni sayısı için Onur Baştürk’e verdiği ...
RÜZGAR ERKOÇLAR'IN SAKALLARI INSTAGRAM'I SALLADI
Cinsiyet değiştirme ameliyatı ile erkek olan Rüzgar Erkoçlar Instagram'daki ...
BEREN SAAT AYLIK 360 BİN TL KAZANACAK
Beren Saat, Eylül ayının sonunda Star TV’de başlayacak olan ‘Kösem Sultan’da başrol oynayacak.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu  ama …”

Gönül Dağı’nın Asuman’ı Hazal Çağlar :“Benim Babam Oyuncu Olmamı İstemiyordu ama …”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme