Sanat yaşamını uzun yıllar İsviçre’de sürdürdükten sonra yaklaşık 15 sene önce Türkiye’ye dönen dünyaca ünlü gravür ustası Güngör İblikçi, çalışmalarına Kadıköy’deki atölyesinde devam ediyor. Hayatını gravür sanatına adayan ve resimlerine bu tekniği eşi benzeri görülmemiş bir ustalıkla uygulamasıyla dikkat çeken uluslararası üne sahip sanatçının eserleri, Anadolu’nun kültürel zenginliklerinden izler taşıyor. 7 Aralık 2016 tarihinde İstanbullu sanatseverlere kapılarını açacak olan “Gravür ve Ötesi” isimli sergi, 29 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.
Koyu mavi karanlıklardan bakır rengi parıltılara dönüşen, kendi doğallığında motiflerle bezenmiş bir evreni betimleyen eserleriyle; evrenin özünde yer alan varoluş ve yok oluş arasındaki paradoksu kendine özgü bir yorumla yansıtan İblikçi’nin görsel bir şölen sunacağı sergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi – Tek Kubbe Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Güngör İblikçi Hakkında
1936 yılında Akşehir'de doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (MSÜ) Resim Bölümü'nü bitirmesinin ardından İsviçre'ye yerleşti. Otuz yıldan fazla yaşadığı İsviçre'de, ilk yıllarda Cenevre Güzel Sanatlar Akademisi Gravür Bölümü'nden mezuniyetinden sonra gravür, onun sanatının temelini oluşturdu. Kaya resimlerinden hat sanatına kadar pek çok tarihsel veriden beslenen Güngör İblikçi, Anadolu'nun kültürel zenginliğinin bir sanatçı için sınırsız kaynak oluşturduğunu söyleyerek yazının, kültür tarihindeki yeri nedeniyle kendisini özel olarak ilgilendirdiğini belirtmektedir. Yurt içinde ve dışında sayısını kendisinin de tam olarak bilmediği kadar sergi açan, ödüller alan, koleksiyonlarda resimleri olan İblikçi, çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir.