Bir adım önde...
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
mehmetkesim
 
ANA SAYFA MAGAZİN SİNEMA MÜZİK MEDYA FOTO GALERİ VİDEO GALERİ TÜMÜ
ANTALYA   17/22 °C
 
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    Antalya Valisi Şahin’den Kazazedelere Ziyaret  
 
    Antalya'daki teleferik kazasında 13 gözaltı kararı  
 
    GAU Kurucu Rektörü Akpınar GAU'nün Dünyadaki Başarısını Sevinçle Duyurdu  
Türkiye'den KKTC’nin kara yollarındaki trafik güvenliği ve radar sistemine destek
Türkiye den KKTC’nin kara yollarındaki trafik güvenliği ve radar sistemine destek
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, Bakanlıktaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
 
9 Haziran 2021 Çarşamba - 22:30

Türkiye ile KKTC'nin ortak tarihi ve kültürel yapısı ile etle tırnak gibi olduğunu dile getiren Karaismailoğlu iki ülkenin kaderi, dünü, bugünü ve yarınının ortak olduğunun altını çizdi. Karaismailoğlu, KKTC'nin güçlenerek bölgede söz sahibi olmasının en önemli hedefleri arasından olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Kıbrıs Türk halkının huzuru, refahı, kalkınması ve güvenliğinin sağlanması için üzerimize düşen tarihi vazifeyi yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.
Kıbrıs davasına sahip çıkmanın, geçmişe saygının gereği ve geleceğe yönelik güçlü bir ülkü olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
"Bu ortaklık çerçevesinde ülkemizin lojistik bir güç olması yolunda yaptığı yatırımlarla KKTC’nin de önemli katkılar elde etmesi, bölgede ekonomi ve istihdamın artması hedeflerimiz arasında yer almaktadır. 2003 yılından bu yana yapılan ve planlanan yatırımlar ile Asya, Avrupa ve Afrika arasında lojistik merkez olma yolundaki hedefimiz, aynı zaman bölgesel güç irademizi güçlendirirken, küresel bir güç olma yolundaki adımlarımızı da desteklemektedir. Türkiye’nin bölge ve dünyadaki gücünün artması, şüphesiz KKTC'nin de özellikle Doğu Akdeniz havzasındaki gücünü ve etki alanını perçinleyecektir. Bu da her iki ülke için bir bütün içerisinde hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Türkiye’nin bütünsel kalkınması, KKTC’nin de bütünsel kalkınması anlamını taşımaktadır."
Karaismailoğlu, bu bütünlüğün gereği olarak KKTC'nin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile kara, hava, demir ve deniz yollarındaki ulaşım modlarının yanı sıra iletişim ve haberleşme projelerinde de yoğun iş birliği içerisinde olduklarını aktardı.
İki ülke arasında 1988-2020 yıllarını kapsayan kara yolları alanındaki iş birliği kapsamında, KKTC’de 19 ayrı yol kesiminde 181 kilometre bölünmüş yol ile 20 ayrı yol kesiminde de 421 kilometre tek yol olmak üzere toplam 602 kilometre yolu yaparak hizmete açtıklarını bunun yanında 5 önemli kara yolu ile ilgili yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Karaismailoğlu, ülkeler arasında mevcut kara yolu anlaşmalarını yenileyerek şubatta Karayolları 2021-2022 Uygulama Protokolü’nü imzaladıklarını anımsattı.
Karaismailoğlu, kara yolu anlaşmalarını 2020-2030 yıllarını kapsayacak şekilde genişlettiklerini, 10 yıl içerisinde KKTC’de 221 kilometre bölünmüş yol ve 93 kilometre 1. sınıf yol olmak üzere 314 kilometre daha yol yapımı gerçekleştireceklerinin altını çizdi.
KKTC’nin kara yollarındaki trafik güvenliği ve radar sistemlerinin kurulumunda da iş birliğinin güçlenerek devam ettiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
"Şunu da belirtmek isterim ki iş birliğimiz yalnızca kara yolları ile sınırlı değildir. Bu yıl imzaladığımız anlaşmalarla iki ülke arasına Gemi Trafik Hizmetleri Sistemini kuracağız. Bu proje iki ülke arasında stratejik öneme sahiptir. İki ülke Bakanlıkları arasında gemi arama kurtarma faaliyetleri ile KKTC’deki limanların özelleştirilmesi çalışmalarını takip ediyoruz. Gazimağusa ve Girne limanlarının geliştirilmesi, Kalecik’te ise yeni bir yük limanı yapımı için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin denizlerdeki hakimiyetini güçlendirmek için attığımız adımların, her iki ülkenin gelecek kuşakları için en kısa sürede istihdama dönüşeceğini biliyoruz. Bu yaklaşım doğrultusunda KKTC’nin Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliğine üyeliği bizleri sevindirmiştir. Ayrıca, KKTC ile Sivil Havacılık İşbirliği Anlaşmamızı geliştirerek sürdürdüğümüzü de belirtmek isterim."
Bakan Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce yürütülen ve yapımı devam eden Ercan Havalimanı’nda 1. etap çalışmalarının bu yılın sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.
İki ülke arasında yayıncılık ve haberleşme alanlarındaki iş birliğini de geliştirmeyi ihmal etmediklerini vurgulayan Karaismailoğlu, "Bu açıdan geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız Yeni Türkiye’nin sembolü olan Çamlıca Kulesi’nin gerek mühendislik gerekse haberleşme kabiliyeti açısından katkılarının ne kadar önemli olduğuna ilerleyen günlerde hep birlikte şahit olacağız. Ülkelerimiz arasındaki ortak projelerin hızlandırılması konusunda her iki taraf da güçlü bir ortak iradeye sahiptir." şeklinde konuştu.
Karaismailoğlu, Türkiye ile KKTC arasında, bayındırlık ve ulaşım sektörlerinin yanında, ticaret, turizm, enerji, eğitim ve kültürel konularda iş birliğini güçlendirerek sürdürdüklerini belirterek "Ülkemizin Doğu Akdeniz’deki enerji arama ve sondaj çalışmalarındaki yeni müjdelerimizle iş birliği imkanlarımızın daha da gelişeceğini vurgulamak isterim." diye konuştu.
CANALTAY: “ANATAVAN TÜRKİYE KKTC’NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay yaptığı konuşmada, ilk olarak KKTC’den selamlar ve teşekkürlerini getirdiğini belirterek, KKTC olarak ulusal kalkınmada en büyük işbirliğinin her zaman Türkiye ile olduğunu söyledi.
Canaltay, Türkiye’nin KKTC’nin dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizerek, “Ne mutlu bize ki yanımızda Anavatanımız vardır ve bu iş birliklerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“DAHA GÜÇLÜ İLİŞKİLER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”
Canaltay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak, göreve geldikleri günden bugüne Türkiye ile ilişkilerini geliştirerek, daha da güçlü hale getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Türkiye’nin KKTC’de birçok projesi olduğunu dile getiren Bakan Canaltay, bu projelerin hayat bulması, hızlanması ve daha birçok projenin yürütülmesi için Bakan Karaismailoğlu’nun gösterdiği desteğe, işbirliğine teşekkür etti.
KKTC’nin kalkınması için Bayındırlık ve Ulaştırma alanlarında yapılacak yatırımlarla çağdaşlaşmanın sağlanabileceğini vurgulayan Bakan Canaltay, çağdaş bir KKTC’nin önemine dikkat çekti.
Adanın bir turizm cenneti olduğuna dikkat çeken Canaltay, pandemi döneminde salgınla başarılı bir şekilde baş edilebildiğini kaydederek, KKTC’nin güvenli ülkeler arasında en ön sıralarda olduğunu belirtti. Canaltay bu durumun yatırımlara hızla devam etmelerini sağladığını belirtti.
Bundan sonra TC Ulaştırma Bakanı ve ekibiyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Bakan Canaltay, Karaismailoğlu’nun gösterdiği sıcak ilgiye kendisi ve ekibi adına teşekkürlerini sundu.
Canaltay ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da yatırımlar konusunda verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.
Canaltay son olarak, KKTC’nin kalkınması için daha fazla iki ülke arasında nasıl işbirliği yapılabileceğinin çalışmasını yapamaya devam edeceklerini belirtti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Resmi Nüfusunun Yüzde 18 'ini Aşılanan KKTC'ye ADA KODU Geliyor
 
Doç. Dr. Sinal'dan , istismar ve şiddet unsurlarının başlama noktalarına ait önemli açıklama
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Turizm Fakültesinden uluslararası başarı
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi, Shanghai Ranking Consultancy tarafından ...
KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu: “Turizmin başlaması ülke ekonomisini rahatlatacak”
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, artacak olan uçuş sayılarıyla ...
Tahtalı Run To Sky Yarışları Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Tahtalı Run to Sky Powered by Corendon Airlines yarışları sone erdi.
Kemer'de Tahtalı Run to Sky Powered by Corendon Airlines yarış Heyecanı
Bu yıl 5-6 Haziranda 7’ncisi düzenlenecek olan Tahtalı Run to Sky Powered ...
 
 
Antalya Kundu'da Arsa Satışındaki Fiyat Dudak Uçuklattı
Kundu'da Özelleştirme Kapsamımda açık artırmada teklif usulü satılan arsanın ...
Kıbrıs Türk Ticaret Odasından “2021 1. Çeyrek Ekonomi Bülteni”
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) “2021 1. Çeyrek Ekonomi Bülteni”ni ...
Çift aşılı kişiler 10 Haziran'dan itibaren KKTC'ye karantinasız gelebilecek
KKTC Başbakanı Ersan Saner, çift aşılı kişilerin, PCR testlerini yaptırarak, ...
KITSAB KKTC Hükümetinin Turizm Politikasını Eleştirdi
Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) tarafından yapılan yazılı ...
 
 
Rusların Türkiye Tatil Uçuşları Bu hafta Belli Olacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığında Cumhurbaşkanlığı ...
İşte 3 Mayıs Pazartesi 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak kararlar
45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar ...
Sağlıklı,Güvenli Turizm İçin Bu Çalışma Tüm Otellerle Yapılmalı
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Antalya’nın Manavgat ilçesi Side ...
Başkan Uysal Üç Ülkeden Belediye Başkanlarıyla Turizmi Konuşacak
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizm sektöründe sezonunun en ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
  YAZARLAR
 
 
Dilber Dansı Ya Olmasaydı, Hayatımız ne Olurdu ?
 
Hakan Solaker
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Magazin Ekibi diyor ki...
  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Burçin Terzioğlu ve İlker Kaleli

Byturco
  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK'TA MAGAZİN EKİBİ
  TWITTER'DA MAGAZİN EKİBİ
  ANKET
     
 
Hande Yener mi? Demet Akalın mı?

Hande Yener
Demet Akalın

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Magazin
  •Sinema
  •Müzik
  •TV Dünyası
  •Moda
  •Medya Dünyası
  •Kültür&Sanat
  •Turizm
  •Yaşam
  •Teknoloji
 
 
  •deneme